top of page
LOS LOBOS.jpg
  • Elev, se film själv
    Gå in på filmen du ska se och välj "lös in biljett". Skriv eller kopiera in din biljettkod i fältet. Din biljettkod är unik. Om du har fått instruktioner att se filmen utan undertexter eller vill byta undertexter så kan du ändra under kugghjulet efter att du har startat filmen.
  • Lärare, visa film
    Gå in på filmen du ska visa och välj "lös in biljett". Skriv eller kopiera in biljettkoden i fältet. Om du vill visa filmen utan undertexter eller byta till andra undertexter så kan du ändra under kugghjulet efter att du har startat filmen.

LOS LOBOS

Los Lobos

Reglerna är enkla: de ska inte öppna dörren för någon, de ska lära sig engelska och de ska ta hand om varandra. ”Vi är vargar och vargar gråter inte, de är modiga och de håller ihop” säger mamma Lucía till sönerna Max och Leo. De har korsat gränsen från Mexiko till USA för ett bättre liv och hamnat i en nedgången lägenhet där barnen spenderar dagarna inlåsta med en kassettbandspelare medan Lucía arbetar dubbla skift. Bröderna drömmer om Disneyland men den okända verkligheten utanför fönstret går snart inte att hålla borta.

Den mexikanska filmen LOS LOBOS hade internationell premiär på filmfestivalen i Berlin, där den vann både jurypris för bästa ungdomsfilm, var nominerad till Amnesty International Film Award och vann Peace Film Prize. Filmen utsågs också till bästa film på den svenska barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF 2020.

Samuel Kishi Leopo. Mexiko. 95 min.

Tal: spanska Text: svenska

bottom of page